Rådgivning, journalistik och lite tennis

Tre olika yrken inom ett och samma bolag? JAVISST!

Oberoende finansiell rådgivning och förmedling av fonder och försäkringar är självklart det största och viktigaste området för Hultkrantz. Tyngdpunkten ligger inte på aktiv nyförsäljning till nya kunder utan mer löpande service och kundvård till redan existerande kunder. Fokus sedan ett par år tillbaka ligger på att i första hand ta betalt direkt från kunderna och inte bakom ryggen på kunderna.

Detta ökar sannolikheten för en oberoende finansiell rådgivning som ökar ärligheten i relationen på lång sikt. MER rådgivande konsult och MINDRE säljande försäljare är den självklara rollen sedan många år tillbaka.

Johan Hultkrantz är auktoriserad försäkringsmäklare sedan år 2002 och Hultkrantz Placeringsmäkleri Ab har status som försäkringsmäkleri av Finansinspektionen i Helsingfors sedan år 2004. Denna status och lagstiftning gör att man bör se kritiskt och objektivt på saker och ting. Vägen till oberoende och fristående frilansjournalistik är med andra ord inte speciellt lång. Hultkrantz har gjort 61 program för Min Morgon på YLE Fem, skrivit i Affärsmagasinet Forum för Ekonomi och Teknik regelbundet sedan år 2004. Även Radio Vega har köpt tjänster av Hultkrantz sedan många år tillbaka.

Mycket jobb leder nästan alltid till STRESS och PRESS, i synnerhet när man syns lite här och där i offentligheten. Idrott är ett effektivt sätt och komma bort från den ”tuffa verkligheten” ett tag då och då. För mig så har det varit helt naturligt att förmedla kunskapen om modern tennis som jag besitter. Jag har gjort detta sedan år 1986 men sedan 2012 i mer professionell form eftersom jag i första hand ger service åt de tennisspelare som vill utveckla sitt eget tävlingsspel, vanligtvis handlar det om både damer och herrar i åldern 35-70 år.

IMG_6635 ram